PRISA acomiada 91 treballadors a la filial de tecnologies de la informació

prisaEn el procés de regulació s’ha evitat l’externalització del departament de producció editorial, tot i que patirà una reorganització. FONT: PRISA

Roger Cuartielles (@r_cuartielles).- La direcció i el comitè d’empresa d’ASIP, Agrupació de Serveis d’Internet i Premsa que realitza tasques per PRISA, han acordat un ERO que suposarà l’acomiadament de 91 treballadors d’una plantilla de 195 persones. Tot i aquestes dades, l’expedient de regulació afectarà a set persones menys de les que inicialment s’havia plantejat.

Concretament, hi haurà 56 acomiadaments i 35 prejubiliacions de majors de 58 anys. Finalment potser hi podria haver menys afectacions si s’especifiquen 15 recol·locacions, que de moment ja estan pactades entre ambdues parts: 4 a Pressprint (impremta del grup) i 11 a empreses externes on es desenvolupen tasques que ASIP realitza per PRISA.

Les indemnitzacions pels acomiadats seran de 38 dies per any treballat amb un llindar de 24 mensualitats i un import mínim de 10.000 euros. Tots aquests acomiadaments s’efectuaran fins a finals del 2014. En canvi les prejubilacions es faran fins el desembre del 2016, tan bon punt els afectats compleixin els 58 anys.

A part d’això, PRISA també reduirà el salari als treballadors amb un sou superior als 25.000 euros. En concret, la reducció serà del 3% si es cobren entre 25 i 30 mil euros i anirà augmentant progressivament en funció de la quantitat que es cobri.

Font: Comunicació21

Advertisements

One thought on “PRISA acomiada 91 treballadors a la filial de tecnologies de la informació

  1. Pingback: World Wide Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s